Udržateľný prémiový dovolenkový rezort v Belgicku si vybral RubberCover EPDM

Úplne nový Terhills Resort v Dilsen-Stokkem (Belgicko) už otvoril svoje brány. Tento prémiový rezort sa nachádza v blízkosti holandských a nemeckých hraníc a pozostáva z 250 moderných a priestranných chát, všetky sa nachádzajú pri vode a niektoré z nich majú vonkajšie kuchyne a sauny.

Zmyslom tohto nárvhu bola výstavba v súlade s prírodou. Nielenže si rezort bude čiastočne vyrábať vlastnú energiu, výber strešného systému musel byť v súlade s celkovými cieľmi udržateľnosti projektu. Holandské architektonické štúdio Zeelenberg Architectuur navrhlo použitie EPDM membrán pre ich vynikajúcu odolnosť.

Jednou z hlavných výziev bolo, že všetky chatky boli mierne odlišné, nielen čo sa týka rozmerov, ale aj rôznych strešných detailov. Odborníci na zastrešenie Firestone vykonali výpočet pre strechu každej jednej chaty.

Na drevené strechy chát bola inštalovaná parotesná fólia a následne PIR izolačné dosky. Celkom 25 000 m² a 1,1 mm hrubých membrán RubberCover EPDM bolo celoplošne nalepených na podklad.

Inštaláciu vykonal hlavný dodávateľ Firestone TECTUM DEKKERS vo veľmi ambicióznom časovom rámci. Práce sa začali v máji 2019 a hoci boli v roku 2020 nakrátko zastavené z dôvodu prvého COVID lockdownu v Belgicku, strechy všetkých 250 chát boli dokončené ešte v tom roku.

Aby sa skrátil čas inštalácie, membrány boli narezané na mieru mimo pracoviska. Navyše, vďaka dostupnosti Firestone EPDM vo veľkých paneloch sa počet spojov výrazne znížil, pričom väčšina striech bola inštalovaná s jednou EPDM plachtou a bez akýchkoľvek spojov. Jednoduchosť, ktorú ponúka systém Firestone EPDM pri riešení strešných detailov, ako sú vetracie potrubia, bola tiež dôležitou výhodou počas inštalácie.

Technické informácie k realizácii

  • Veľkosť plôch: 25 000 m2
  • Miesto realizácie: Dilsen-Stokkem, Belgicko
  • Aplikácia: Apartmánové domy
  • Typ strechy: drevená konštrukcia strechy
  • Primárny problém, ktorý klient riešil: Vhodná hydroizolácie z hľadiska odolnosti a udržateľnosti

POUŽITÉ PRODUKTY

folie-rubbercover-rolky-stvorec-epdm-systemy
HYDROIZOLAČNÁ FÓLIA

RubberCover EPDM

+ životnosť viac ako 50 rokov
+ jednoduchá inštalácia a údržba
+ odolnosť voči UV žiareniu, ozónu a teplotným výkyvom

prislusenstvo-a-doplnky-k-instalacii-rubbercover-epdm-systemy
BEZ PLAMEŇA

Príslušenstvo

+ ľahké používanie
+ malé množstvo príslušenstva
+ bez rizika

Mohlo by vás zaujímať