Hydroizolácie striech

Zelené a solárne strechy v Európe získavajú na sile

Inštalácia fotovoltaických systémov a zelených striech je v Európe rastúcim trendom. Mnohé obce ich dokonca povinne zavádzajú pre nové budovy. Strešný systém Firestone RubberCover EPDM ponúka spoľahlivé a trvalé riešenie pre tento typ aplikácie.

Vo Francúzsku nový zákon vyhlásený začiatkom tohto mesiaca uvádza, že ploché strechy novo postavených komerčných a priemyselných priestorov, skladov, neverejných hangárov, ktoré sú predmetom komerčného využívania, a nové verejne prístupné kryté parkovacie plochy s rozlohou viac ako 1 000 m² musia pokryť solárne systémy alebo zelené strechy. Podľa tohto nového zákona musí byť pokrytých najmenej 30% plochy strechy.

Francúzsko sa týmto spôsobom pripája k rastúcemu trendu v celej Európe, kde sa inštalácia zelených striech alebo fotovoltaických systémov stáva povinnou na dosiahnutie cieľov energetickej účinnosti a prispieva k zníženiu účinkov globálneho otepľovania.

Zelená strecha má nielen účinok na čistenie vzduchu, ale má aj izolačný účinok, čo znamená, že na vykurovanie alebo chladenie budovy je potrebné menšie množstvo energie. Pomáha tiež zmierňovať efekt mestských tepelných ostrovov, čo je stav, v ktorom mestá absorbujú a zachytávajú teplo vyššou mierou ako vidiecke oblasti. Manažment dažďovej vody je tiež veľmi dôležitým aspektom zelených strešných systémov. V prípade nadmerných zrážok zelené strechy absorbujú určité množstvo dažďovej vody a potom ju pomaly uvoľňujú, čím sa minimalizuje riziko povodní.

Solárne alebo fotovoltaické (PV) inštalácie musia fungovať najmenej 20 rokov, preto si vyžadujú trvalý strešný systém, ktorý zostane v dobrom stave a ktorý vydrží údržbu solárnych panelov.

Strešný systém Firestone RubberCover EPDM je ideálnym riešením pre tieto typy aplikácií. Je kompatibilný so zelenými strechami a dá sa ľahko kombinovať s akýmkoľvek typom fotovoltaickej inštalácie. Umožňuje tiež zber dažďovej vody. Vynikajúca odolnosť proti prenikaniu koreňov, schopnosť odolávať veľmi vysokým a veľmi nízkym teplotám sa prejavuje v riešení strechy s dlhodobou životnosťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *