Detská zelená oáza s Firestone RubberCover EPDM

Súkromná Waldorfská škola v Prenzlauer Berg v Berlíne bola rozšírená o ekologickú budovu pre školy. Architekti zvolili strešnú membránu RubberCover EPDM spoločnosti Firestone na hydroizoláciu strechy tejto nadstavby.

Projekt bol zameraný na dôsledné využívanie udržateľných a ekologických materiálov vrátane odvetranej fasády z neošetreného smrekovcového dreva a intenzívnych zelených striech na strešnej membráne EPDM.

Rozšírenie školy sa skladalo z niekoľkých päťuholníkových priestorov rôznych veľkostí, pripomínajúcich kamene. Rôzne časti mali rôzne výšky a ich strechy mali rôzne smery. V pravom slova zmysle to vytvorilo zelenú strešnú krajinu.

Pre zelenú strechu bola vybraná zmes bylinných tráv, ktorá ponúka farebný obraz deťom, ktoré obývajú centrum starostlivosti o deti, najmä v období kvitnutia. Zelené strechy však okrem svojho príjemného vzhľadu ponúkajú aj ďalšie dôležité výhody. Podporujú hospodárenie s dažďovou vodou, zlepšujú mikroklímu a viažu jemný prach.

Strešná membrána Firestone RubberCover EPDM sa dá použiť vo všetkých druhoch podnebia a je ideálna pre plnoplošne lepené strešné systémy. Neobsahuje žiadne zmäkčovadlá ani halogény.

Tieto atribúty sú v súlade s posledným hodnotením uverejneným Holandským inštitútom pre stavebnú biológiu a ekológiu (NIBE), v ktorom sa uvádza, že strešné membrány EPDM sú pre ploché strechy najekologickejšou voľbou. Hodnotenie, ktoré vykonáva NIBE každé dva roky, porovnáva počiatočné náklady (náklady na materiál a inštaláciu), ako aj všetky skryté environmentálne náklady (spotreba surovín, spotreba energie počas výroby) strešných membrán rôznych výrobcov. V hodnotení NIBE sa dospelo k záveru, že strešné membrány EPDM majú najnižšie skryté náklady a udelili im klasifikáciu „triedy 1“.

Ako ukazuje projekt školy Free Walddorf v Berlíne, strešná membrána Firestone RubberCover EPDM spĺňa všetky požiadavky na komplexnú environmentálnu kompatibilitu. V kombinácii so zelenými strechami tiež maximalizuje svoje výhody z hľadiska udržateľnosti.

Technické informácie k realizácii

  • Doba dodania: 48 hodín
  • Trvanie realizácie: XX hod.
  • Obdobie montáže (mesiac / obdobie roka)
  • Veľkosť plochy: 270 m2
  • Členitosť pokrývanej plochy
  • Miesto realizácie: Berlín, Nemecko
  • Aplikácia: Škola
  • Typ strechy: zelená strecha
  • Primárny problém, ktorý klient riešil: Vhodná hydroizolácie pre intenzívnu zelenú strechu atypického tvaru

POUŽITÉ PRODUKTY

folie-rubbercover-rolky-stvorec-epdm-systemy
HYDROIZOLAČNÁ FÓLIA

RubberCover EPDM

+ životnosť viac ako 50 rokov
+ jednoduchá inštalácia a údržba
+ odolnosť voči UV žiareniu, ozónu a teplotným výkyvom

prislusenstvo-a-doplnky-k-instalacii-rubbercover-epdm-systemy
BEZ PLAMEŇA

Príslušenstvo

+ ľahké používanie
+ malé množstvo príslušenstva
+ bez rizika

Mohlo by vás zaujímať